2013. március 23., szombat

Galériaágyról tapasztalatok? Most ti jöttök! - Varázslat tegnapra

   Kicsi gyerekszobát szeretnénk helytakarékosan berendezni. Egyelőre egy gyerek számára, de úgy, hogy jusson hely a  gyerekruhák és a játékok számára, na és persze a földön játszani is. Eddig a galériaágy tűnik a legpraktikusabbnak, de valójában fogalmunk sincs, mennyire válna be Csemetének - mert ugye egy dolog, hogy valamit a szülő jónak vél, és egy másik dolog, hogy a gyereknek mennyire tetszene, mennyire kényelmesen tudná használni.
   Sorjáznak a kérdéseink. Tudom, persze, hogy leginkább a gyerek ügyességétől és érettségétől függ minden, de akkor is...
  • Mennyi idős gyereket merhetünk galériaágyon altatni, külön szobában, ha kb. egy méter magasan van a fekvőfelület?
  • Az amúgy átlagon felül ügyes és mozgékony gyereknek okozhat-e rendszeresen gondot egyedül lemászni az ágyról, pl. reggel, még álmosan?
  • Az ágy gyári korlátján kívül érdemes-e felszerelni még valamilyen oldalsó leesésgátlót? Nem is annyira alváshoz, mint inkább arra az esetre, ha a gyerkőc feláll, mászkál az ágyban?
  • Alapvetően nagyon hasonlóak a kapható galériaágyak, méretre, arányra, de van-e bármi olyasmi, amire érdemes odafigyelni a választásnál, csak az e téren tapasztalatlanok még nem tudják? :) (Annyit azért már fölfedeztünk mi is, hogy némelyik ágy meglehetősen instabil és az anyaga is gyenge és vékony. :-/)
  • A tériszonyos gyerekeket leszámítva lehet-e, hogy a gyerek használat közben utálja meg a galériaágyat? Ha tudsz ilyenről, ott mi volt az ok?
  • Bevált-e az, amelyik alatt nincs semmi, tehát szabadon használható a tér kuckónak például? Miért vagy miért nem vált be?
  • És bevált-e, amelyik alatt beépített szekrény és kihúzható asztal is van? Miért vagy miért nem vált be?
   Ha szülőként, rokonként, barátként, esetleg eladóként bármilyen tapasztalatod, tanácsod, észrevételed, megjegyzésed van a föntiekhez, kérlek, oszd itt meg velem, velünk, mert fontos kérdések ezek, amik szerintem sok szülőt foglalkoztatnak. Köszönöm szépen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése